Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Οσφυαλγία – Ισχιαλγία, ανακουφίζοντας τον ασθενή από τον πόνο…


Ο πόνος στην μέση (οσφυαλγία) είναι ένα κοινό σύμπτωμα που έχει επιπτώσεις στο  80 - 85% των ανθρώπων για κάποιο διάστημα στη ζωή τους. Η σοβαρότητα μπορεί να κυμανθεί από την απλή ενόχληση ως την σημαντική ανικανότητα. Υπάρχουν διάφορες πιθανές αιτίες του πόνου στην μέση, (στις οποίες δεν θα αναφερθούμε σ αυτό το άρθρο αναλυτικά ) συμπεριλαμβανομένης, της υπέρχρησης, λανθασμένα πρότυπα κίνησης, στάσης και  τραυματισμός από την ανύψωση ενός αντικειμένου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πόνος στην μέση μπορεί να θεραπευτεί αποτελεσματικά, εάν η σωστή μέθοδος υιοθετείται. Εντούτοις, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από αιτίες και παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν και να προκαλούν τον πόνο στην μέση. Για να θεραπευτεί επιτυχώς ο πόνος στην μέση, αυτές οι αιτίες και παράγοντες πρέπει να προσδιοριστούν και να θεραπευτούν δεδομένου ότι έχουν επιπτώσεις σε κάθε άτομο.

ΚΛΙΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Θεραπεία ασθενή με προβλήματα μεσοσπονδύλιου δίσκου ( κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου κ.τ.λ.)

Ο ασθενής μας, μια κοπέλα , παρουσιάζεται με πόνο στην μέση ( οσφυική περιοχή ), ο οποίος αντανακλά στον αριστερό γλουτό και πάει προς τα κάτω μέχρι την γάμπα και τον αστράγαλο. Αναφέρει πως δεν μπορεί να κινηθεί εύκολα και δεν μπορεί να σκύψει προς τα εμπρός,νιώθει μουδιάσματα στο αριστερό πόδι.



Θεραπεία με έλξη


Αποσυμπίεση και αποφόρτιση, της σπονδυλικής στήλης.





Τεχνικές έλξης, για την ανακούφιση του ασθενή από τον πόνο, και τον έλεγχο των συμπτωμάτων.



    

Εντοπισμένη έλξη σε συγκεκριμένο σπονδυλικό επίπεδο το οποίο δυσλειτουργεί.


Ορθοπεδικό μασάζ

Χαλαρώνοντας, τους σφιχτούς μύες και τους μύες που είναι σε ένταση, οι οποίοι μπορούν να προκαλούν πόνο και δυσκαμψία στην οσφυική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.




                                                                                                 
                                                                                                 



Εξουδετέρωση του μυικού σπασμού και βελτίωση της κινητικότητας.




Εντοπισμένες διατάσεις



Απελευθερώνοντας τους σφιχτούς μύες του ισχίου και βελτιώνοντας την κίνηση.




Κινητοποίηση νευρικού ιστού




Η κινητοποίηση νευρικού ιστού είναι συγκεκριμένες κινήσεις ( η κίνηση των αρθρώσεων γίνεται με συγκεκριμένη αλληλουχία κινήσεων) που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την κινητικότητα και την ελαστικότητα του νεύρου, βελτιώνοντας το εύρος της κίνησης μας και μειώνοντας τον πόνο ή άλλα συμπτώματα όπως μουδιάσματα, τσιμπιές, καυσαλγία κ.α ( στον γλουτό το πόδι την γάμπα, ανάλογα με το νεύρο που έχει επηρεαστεί ) .





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου