Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Πρόγραμμα ασκήσεων για την οσφυαλγία - ισχιαλγία.

Δυναμώστε την σπονδυλική σας στήλη και ανακουφίστε την μέση σας απο τον πόνο.


Ο πόνος στην μέση είναι ένα κοινό σύμπτωμα που έχει επιπτώσεις στο  80 - 85% των ανθρώπων για κάποιο διάστημα στη ζωή τους. Η σοβαρότητα μπορεί να κυμανθεί από την απλή ενόχληση ως την σημαντική ανικανότητα. Υπάρχουν διάφορες πιθανές αιτίες του πόνου στην μέση συμπεριλαμβανομένης, της υπέρχρησης, λανθασμένα πρότυπα κίνησης και στάσης και  τραυματισμός από την ανύψωση ενός αντικειμένου.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πόνος στην μέση μπορεί να θεραπευτεί αποτελεσματικά, εάν η σωστή μέθοδος υιοθετείται. Εντούτοις, υπάρχει μια ευρεία ποικιλία παραγόντων που μπορεί να συμβάλει στον πόνο στην μέση. Για να θεραπευτεί επιτυχώς ο πόνος στην μέση, αυτοί οι παράγοντες πρέπει να προσδιοριστούν και να θεραπευτούν δεδομένου ότι έχουν επιπτώσεις σε κάθε άτομο.

Ειδικευμένο πρόγραμμα για ανθρώπους με προβλήματα και πόνους στην μέση
Αυτό είναι ένα πρόγραμμα για τους ανθρώπους που έχουν (χρόνιο) πόνο στην μέση και για τους ανθρώπους που θέλουν να αποφύγουν την εμπειρία του μελλοντικού πόνου στην μέση. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα για όλους τους ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν μια δυνατή σπονδυλική στήλη ώστε να κάνουν τις εργασίες τους και να εκτελούν τις καθημερινές τους δραστηριότητές χωρίς πόνο.
Στόχος του προγράμματος είναι η σπονδυλική σταθεροποίηση και η ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης συνολικά, έτσι ώστε να μειωθεί ο πόνος στη μέση και τα συχνά επεισόδια πόνου στην μέση.
   Το πρόγραμμα αυτό έχει διάρκεια πέντε ωριαίων συνεδριάσεων. Περιλαμβάνοντας :

  1.  Εκπαίδευση και προπόνηση με ασκήσεις κινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης, όπου θα βελτιώσουν την κίνηση της Σ.Σ, και του σώματος.
  2.  Εκπαίδευση και προπόνηση με ασκήσεις σταθεροποίησης, που σκοπό έχουν να σταθεροποιήσουν - δυναμώσουν την Σ.Σ.  Σ’ αυτό το μέρος θα μάθετε  πως να εκπαιδεύσετε - ενδυναμώσετε τους βαθύ μύες της σπονδυλικής στήλης (Εγκάρσιο κοιλιακό, πολυσχιδή και  μύες του πυελικού σας εδάφους. Μύες του πυρήνα ). Οι μύες αυτοί είναι σημαντικοί για την σταθερότητα και την σωστή λειτουργία της σπονδυλικής στήλης.
  3. Εκπαίδευση και προπόνηση με διατατικές ασκήσεις και ασκήσεις χαλάρωσής για τους μύες της Σ.Σ, οι ασκήσεις αυτές έχουν σκοπό να βελτιώσουν την ευλυγισία της Σ.Σ, ώστε οι κινήσεις μας να γίνονται ποιο άνετα, και επίσης να την αποφορτίζουν από την ένταση των καθημερινών μας δραστηριοτήτων. 

Οι ασκήσεις αυτές σκοπό έχουν να κάνουν τη σπονδυλική στήλη πιο δυνατή και ελαστική, απαλλάσσοντας την από τα χρόνια προβλήματα και πόνους της μέσης και των αρθρώσεων,  βελτιώνοντας την συνολική δύναμη – αντοχή και λειτουργικότητα της σπονδυλικής στήλης και του κορμού σας.
  Το πρόγραμμα βασίζεται  στην κατανόηση της λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης και των μυών της. Με αυτήν την κατανόηση της σπονδυλικής λειτουργίας, είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε  αποτελεσματικότερα προγράμματα άσκησης που εκπαιδεύουν - γυμνάζουν τους  μύες  για τις συγκεκριμένες λειτουργίες τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου