Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Δια χειρών θεραπεία 1


Παρακάτω περιγράφονται αναλυτικά κάποιες από τις τεχνικές της φυσικής θεραπευτικής.

Νευρομυικές τεχνικές, Muscle Energy Technique

Άμεση ανακούφιση από πόνους και εντάσεις !

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ειδικών διορθωτικών κινήσεων και χειρισμών του σώματος με την ενεργητική συμμετοχή του ατόμου υπό την καθοδήγηση του θεραπευτή, που αποβλέπει στην άμεση απελευθέρωση της περιορισμένης  κίνησης των αρθρώσεων και την ανακούφιση από πόνους και άλλα προβλήματα υγείας. Στηριζόμενο στα φυσιολογικά κινητικά πρότυπα του σώματος μας στη ουσία “ξεκλειδώνει“ και επαναφέρει κινήσεις που είναι περιορισμένες και κατά κάποιο τρόπο “ ξεχασμένες “ από το ίδιο μας το σώμα. Βελτιώνει άμεσα την στάση την ευθυγράμμιση και κίνηση των αρθρώσεων του σώματος, ενώ τονώνει τη φυσική κατάσταση με ήπιο και ακίνδυνο τρόπο. Εφαρμόζουμε μια σειρά από ήπιες ή και δυναμικές τεχνικές, που συνδυάζουν ισοτονικές και ισομετρικές συσπάσεις των μυών, διατάσεις και πιέσεις ειδικών σημείων. Οι τεχνικές αυτές θα βοηθήσουν αποτελεσματικά το σώμα να ανακτήσει το σωστό και εύκολο τρόπο κινήσεις έτσι ώστε να αποφεύγονται οι αυξημένες πιέσεις που δημιουργούνται από λανθασμένες στάσεις και πρότυπα κίνησης.




Spine Work (Σπονδυλοθεραπεία )
Μια πλήρης και αποτελεσματική τεχνική για όλο το σώμα, με επίκεντρο τη σπονδυλική στήλη
SPINE WORKS σημαίνει εργασία με την σπονδυλική στήλη. Με την τεχνική  “Spineworks” χρησιμοποιούμε ήπιες μεθόδους χαλαρώνοντας αρχικά τους μυς και τους συνδετικούς ιστούς, και κατόπιν ευθυγραμμίζοντας τους σπονδύλους χωρίς βίαιες κινήσεις. Επικοινωνώντας με το νευρικό σύστημα. Έτσι προσπαθούμε να επιτύχουμε μόνιμες δομικές ρυθμίσεις στο σώμα, ανακουφίζοντας ή εξαλείφοντας τον πόνο. 

Η φιλοσοφία του “Spineworks”
 
  • Τα περισσότερα χρόνια προβλήματα ενήλικων προέρχονται από διάφορα τραύματα που γίνονται στη διάρκεια της ζωής μας, τα οποία δημιουργούν αντισταθμιστικούς μηχανισμούς και προσαρμογές στο σώμα. Η προσέγγιση “Spineworks” σιγά -σιγά επαναφέρει το σώμα στην φυσική - αρχική του κατάσταση.
  • Η “Spineworks” αναγνωρίζει ότι σχεδόν κάθε μορφή πόνου, οπουδήποτε κι αν εκδηλώνεται στο σώμα, έχει κάποια σημαντική σχέση με τη σπονδυλική στήλη.
  • Η “Spineworks” εστιάζεται κυρίως στους μυς, γιατί στους μυς αισθανόμαστε πόνο (συνήθως), καθώς οι μυς είναι που κρατούν τη δομή του σώματος σε λανθασμένη θέση συμπαρασύροντας και τα οστά αν η δυσλειτουργία παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Άρα χαλαρώνοντας αρχικά τους μυς, η δομική ευθυγράμμιση που κατόπιν πραγματοποιείται διαρκεί.
  • Η “Spineworks” συνεργάζεται με το σώμα, και ο θεραπευτής προχωράει μόνο μέχρι εκεί που αισθάνεται άνετα ο κάθε ασθενής, αυτό βοηθάει τα αποτελέσματα της τεχνικής αυτής να διαρκούν αλλά και να παρέχει ασφάλεια χωρίς επιπλοκές. Επειδή δεν κάνουμε βίαιες κινήσεις, και δουλεύουμε μόνο με το ρυθμό που θέλει το κάθε σώμα, μειώνονται οι πιθανότητες το σώμα να αντιδράσει στις αλλαγές που του γίνονται γυρνώντας στην προηγούμενη του κατάσταση.
Η “Spineworks” μπορεί να βοηθήσει σημαντικά:
  • Πόνο στην πλάτη και τη μέση (οσφυαλγίες)
  •  Σκολίωση
  •  Διαφορά μήκους κάτω άκρων
  •  Ισχιαλγία
  •  Τενοντίτιδα                                                              
  •  Προβλήματα αυχένα (αυχενικά σύνδρομα και ώμων                
  •  Πονοκεφάλους και ημικρανίες










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου